vineri, 1 august 2014

Alexandra Ungureanu - Hey Brother


 Alexandra Ungureanu lanseaza, alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip din cadrul proiectului pop-simfonic "Music in pROgress". Campania muzicala este prima de acest fel din Romania si isi propune sa spuna povestea unor locatii turistice unice in tara.
 Initiativa este sustinuta muzical de cateva piese pop, orchestrate intr-un mod cu totul original, intr-o maniera simfonica.
 'Povestea „Hey, Brother” , cover dupa binecunoscutul hit Avicii, este totusi diferita ca realizare fata de celelalte piese din proiect. Am ales aceasta piesa si datorita afinitatii mele pentru muzica country. Poate parea un paradox, pentru ca piesa e a unui dj, dar linia melodica este pur country, iar mesajul piesei foarte puternic, si ne-am gandit ca ar merge reorchestrata simplu si reimplementata sub forma unei calatorii muzicale a unor prieteni buni, pe plaiuri maramuresene.'   - ALEXANDRA UNGUREANU
 Gasca de cantareti calatori prin locuri de poveste este formata din Alexandra Ungureanu, Nora Denes – vioara, Florian Rus – chitara, Camelia Crisan – flaut, Sergiu Homone – tamburina. Invitat special este Ioan Pop din Grupul Iza, care doineste in jurul focului intr-un moment de neuitat, care opreste parca timpul in loc.
 Una dintre locatiile filmarii este Lacul Albastru, mai putin cunoscut din punct de vedere turistic, desi este un loc unic in Europa, datorita culorii care se schimba in permanenta, de la verde smarald, sau cu accente de albastru pana la albastru puternic.
 'Acest videoclip este intr-un fel rezumatul a ceea ce vrem noi sa facem cu aceste serii de cover-uri, si anume sa calatorim, sa descoperim locuri frumoase, sa filmam, sa ne bucuram de compania unor oameni cu multa prezenta de spirit si dedicati pasiunii lor. Aflati mereu sub amenintarea unei ploi, compromisi de timpul scurt si de dificultatea de a purta echipamente grele in locatii mai putin accesibile, am reusit (cred eu) sa cream un clip muzical plin de savoarea unei veselii care a existat atat in fata cat si in spatele camerei. In plus, am invatat foarte multe bancuri☺ Imi amintesc cu mare drag de toate momentele dedicate acestui videoclip, de la prospectia pe care am facut-o cu Andrei Toth la filmarea propriu-zisa. Desi acesta a fost cel de-al treilea videoclip realizat in cea de-a treia zi de filmari consecutive, energia nu s-a stins decat odata cu focul de la sfarsit.'  -
PAULA ONET - regizor
 'Piesa Hey Brother este in sine o piesa melancolica, vorbeste despre umanitate, ajutorare, speranta...Eu am inlocuit orchestratia originala cu instrumente exclusiv acustice: vioara, flaut, chitara, tamburina si introducerea instrumentelor traditional maramuresene: doba specifica zonei.'  - NORA DENES - producator muzical 
 Videoclipul a fost regizat de Paula Onet, in colaborare cu Andrei Toth. Paula Onet este un tanar regizor cu performante in cinematografia internationala si este cunoscuta pentru filmul "Dupa fel si chip", prezent in selectia oficiala la festivaluri precum: Karlovy Vary, Zagreb, Cannes sau TIFF.  (text si foto:roton.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu